Download Free Templates http://bigtheme.net/ Websites Templates

Kent Konseyi Nedir?

Kent konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur.Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.

Kanundaki tanımı;

Merkezi yönetimin,yerel yönetimin,kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu,kentin kalkınma önceliklerinin sorunlarının,vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği,tartışıldığı,çözümlerin geliştirildiği uzalaşmanın esas alındığı demokratik yönetim mekanizmasıdır.

Bornova Kent Konseyi’nde olağan genel kurul heyecanı yaşandı. Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken Kent Konseyi Başkanlığını Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Ayten Ayşenkaya bıraktı. 15 kişilik yürütme kurulunun da seçildiği Genel Kurul’a katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,”Kent konseyimiz bu güne kadar ilçemiz için önemli hizmetler yaptı. Bu hizmetler için çok teşekkür ederiz. Bundan sonra da yeni başkan ve yürütme kuruluyla birlikte güzel işler çıkaracağına inanıyorum” dedi.

Bornova Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu, Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda yapıldı.  Genel Kurul’da Divan Başkanlığını geçen dönem Bornova Kent  Konseyi Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Jülide Kesken yaptı. Tek aday olarak seçime giren Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayten Ayşenkaya, oybirliği ile Bornova Kent Konseyi’nin yeni başkanı oldu. Genel Kurul’da 15 kişilik yürütme kurulu asıl ve 15 kişilik yedek üyelerin seçimi de yapıldı.

Genel Kurul’a katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, başkanlığı devreden Prof. Dr. Jülide Kesken’e yaptığı çalışmalar için plaket verdi. Eski yürütme kurulu üyelerine de teşekkür eden Başkan Atila, “Kent konseyinde başarılı işler yapan Prof. Dr. Jülide Kesken’e özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bize hem stratejik planlarımızın uygulanmasında hem de üniversite ile olan işbirliklerimize katkı sağladı” dedi. Kent Konseyi kadın ve gençlik meclislerini de yaptıkları başarılı işler için tebrik eden Başkan Atila, “Herkes Bornova için, Bornovamızın daha iyi olması için çalıştı. Şimdi yeni dönem başlıyor. Başkan ve yeni yönetime başarılar diliyorum”  diye konuştu.

“Biz şanslı bir konseyiz”

Genel Kurul’da divan başkanlığını yapan eski konsey başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken, yeni dönem hayacanını yaşadıklarını söyledi. Kent konseyinin kentin sorunlarını tespit etmek ve çözüm üretmek için kurulduğunu belirten Prof. Dr. Kesken, “Biz şanslı bir kent konseyiyiz. Çünkü her zaman Bornova Belediyesi bizi dinlemeye hazır oldu. Bu Türkiye’nin her yerinde ne yazık ki bu şekilde olmuyor. Bunun için teşekkürlerin en büyüğünü değerli başkanımız Olgun Atila’ya yapmak lazım. Ona her zaman ulaşabildik. Kendisi de yapabilirlik sınırı içinde bize elinden gelen desteği sağladı” diye konuştu. Jülide Kesken, yeni seçilen KentKonseyi Başkanı Prof. Dr. Ayten Ayşenkaya ve yürütme kurulu üyelerine de teşekkür etti.

Proje üretmek, yapmak ve Bornova’ya yardımcı olmak hedefiyle görevi teslim aldığını anlatan Prof. Dr. Ayten Ayşenkaya ise, “Bornova’ya çakılacak bir çivinin bile benim aracılığımla yapılması beni çok mutlu edecek. Başkanımız Olgun Atila’da bizim yanımızda olduğu sürece çok güzel işleri yapacağımıza inanıyorum. Daha önce başarılı işler gerçekleştiren arkadaşım Jülide Kesken’in bıraktığı yerden devam edeceğiz” dedi.

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.